Keittiöremontti

Keittiöremonttiopas tarjoaa kattavan ohjeistuksen suunnittelusta toteutukseen, auttaen sinua luomaan unelmiesi keittiön. Oli kyseessä sitten pieni päivitys tai täydellinen muodonmuutos, oppaamme tarjoaa asiantuntijaneuvot jokaiseen vaiheeseen. 

Sivun lopusta löydät hyödyllisiä linkkejä keittöremonttia varten!1. Suunnittelu:

Ennen kuin aloitat keittiöremontin, tee huolellinen suunnitelma:

Mittaa tarkasti nykyinen keittiösi, tarvittaessa pyydä keittiövalmistaja suunnittelemaan keittiö.

 • Seinien ja ikkunoiden sijainnit.
 • Sähkö- ja putkityöt.
 • Ovien ja ikkunoiden koot.
 • Kalusteet, integroituna vai ei?
 • Vesi- ja sähkökalusteet
 • Määritä tarvitsemasi säilytystila.
 • Harkitse kaappien tyyliä ja väriä.
 • Valitse laadukkaat liukulaatikot ja vetimet.
 • Harkitse kestävyyttä ja helppohoitoisuutta.
 • Valitse värit ja materiaalit, jotka sopivat yhteen.

Suunnittele aina ammattilaisen kanssa! 2. Pohjatyöt:

Ennen pohjatöiden aloittamista tyhjennä keittiö kaikista tavaroista. Poista astiat, ruokailuvälineet ja muut esineet kaapeista ja laatikoista.

Suojaa huolellisesti kaikki lattiat, seinät ja kodinkoneet. Käytä suojamuoveja ja pahveja estääksesi naarmut ja vauriot.  

Tarkista huolellisesti keittiön lattia, seinät ja katto mahdollisten vaurioiden varalta. Korjaa tai vahvista rakenteet tarvittaessa. 

Irrota vanhat laitteet ja kaapit. Merkitse ja säilytä osat, jotka saatat tarvita myöhemmin.

Jos pohjatöihin liittyy monimutkaisia sähkö- tai putkitöitä, harkitse ammattilaisten palkkaamista varmistaaksesi turvallisen ja luotettavan lopputuloksen.


3. Putki- ja Sähkötyöt:

Putki- ja sähkötyöt ovat kriittinen osa keittiöremonttia, ja niiden huolellinen suorittaminen on välttämätöntä keittiön toimivuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Tässä vaiheessa käydään läpi, miten voit valmistautua ja suorittaa onnistuneet putki- ja sähkötyöt keittiössäsi

Varustaudu ammattilaisten apuun monimutkaisissa putki- ja sähkötöissä.

Jos tarvitset lisää pistorasioita keittiössä tai haluat asentaa uutta valaistusta, tee se tässä vaiheessa. Varmista, että uudet sähköliitännät noudattavat turvallisuusmääräyksiä.

Jos suunnitelmiisi sisältyy keittiön uudelleenjärjestelyä, harkitse vesiputkien ja viemäröinnin uudelleensuunnittelua. Huolehdi, että uudet liitännät vastaavat keittiön muuttuneita tarpeita. 

Asenna tarvittavat liitännät keittiökoneille, kuten liesi, uuni ja astianpesukone. Varmista, että kaikki liitännät ovat kunnossa ja vastaavat laitteiden teknisiä vaatimuksia.  

4. Rakenteelliset Muutokset:

Ennen muutosten tekemistä tee tarkat mittaukset ja merkitse paikat, joissa haluat tehdä muutoksia. Huomioi olemassa olevat rakenteet ja mahdolliset esteet.

Jos suunnitelmiisi sisältyy keittiön laajentaminen tai seinien siirtäminen, tee nämä muutokset huolellisesti. Ota huomioon mahdolliset sähkö- ja putkityöt, jotka voivat olla tarpeen muutosten yhteydessä.

Tee mahdolliset rakenteelliset muutokset suunnitelman mukaisesti.

Tarkista rakenteet, kantavat seinät ja vahvista tarvittaessa.

Monimutkaisemmissa rakenteellisissa muutoksissa, kuten seinien purkamisessa tai kantavien rakenteiden muuttamisessa, harkitse ammattilaisten palkkaamista varmistaaksesi turvallisuuden ja laadun. 

5. Kaapit ja Tasot:

Valitse laadukkaat kaapit, jotka täyttävät tarpeesi.

Valitse kaapit huolellisesti tarpeidesi ja tilasi mukaan. Harkitse:

 • Kaappien tyyliä ja väriä.
 • Vetimien muotoa ja materiaalia.
 • Sisäisten hyllyjen ja laatikoiden järjestelyä.

Asenna kaapit huolellisesti ja tarkista niiden toimivuus.

Valitse kestävät ja tyylikkäät työtasot, jotka sopivat kaappien kanssa yhteen. Harkitse materiaaleja, kuten kvartsia, graniittia tai laminaattia, ja varmista, että ne kestävät keittiön päivittäistä käyttöä.

Asenna työtasot huolellisesti ja tarkista, että ne istuvat kaappien päälle oikein. Huomioi myös liitokset ja saumat, jotta lopputulos on siisti.


6. Lattia ja Seinät:

Lattia ja seinät ovat keskeisiä elementtejä keittiön ulkonäön ja tunnelman kannalta. 

Valitse Sopiva Lattiamateriaali:

Valitse lattiamateriaali keittiöösi huolellisesti ottaen huomioon:

 • Kestävyys ja helppohoitoisuus. Esim. Vinyyli vai laatta?
 • Keittiön tyyli ja värimaailma.
 • Henkilökohtaiset mieltymykset.

Seinät ja välitila

Valitse seinille ja välitilaan sopiva viimeistelymateriaali. Se voi olla maalia, laatat, lasia tai muu pintamateriaali. Huomioi keittiön käyttötarkoitus ja pohdi, millainen pinta on helpoin pitää puhtaana. 

7. Laitteiden Asennus:

Varmista Kodinkoneiden Sopivuus

Ennen asennusta varmista, että kaikki hankitut kodinkoneet sopivat suunniteltuihin paikkoihin ja että niiden mitat vastaavat tilaa. Asenna uudet laitteet, kuten liesi, jääkaappi ja astianpesukone.

Varmista, että kaikki liitännät ovat kunnossa.

Kun kodinkoneet ovat paikoillaan, testaa niiden toimivuus varmistaaksesi, että ne käynnistyvät ja suorittavat tehtävänsä moitteettomasti. 

Kun valitset uusia kodinkoneita, kiinnitä huomiota niiden energiatehokkuuteen. Energiatehokkaat laitteet voivat säästää sekä energiaa että rahaa pitkällä aikavälillä.

Säilytä kaikki kodinkoneiden mukana tulleet takuutiedot ja rekisteröi tarvittaessa laitteet valmistajan verkkosivuilla.

8. Valaistus:

Suunnittele Monipuolinen Valaistus

Suunnittele valaistus monipuolisesti, jotta saat aikaan sekä yleisvalaistuksen että kohdevalaistuksen. Yhdistä kattovalaisimet, upotettavat valaisimet ja kohdevalaisimet tehokkaaseen kokonaisuuteen.

Valitse valaisimet, jotka sopivat keittiön tyyliin ja tarpeisiin. Esimerkiksi riippuvalaisimet ovat suosittuja saarekkeen tai ruokapöydän yllä, kun taas upotettavat valaisimet sopivat hyvin työtasoille.

Hyödynnä valaistuksen värimuutoksia ja dimmeriä. Päivänvaloon lämpimät sävyt voivat luoda kutsuvan ilmapiirin, kun taas kylmät sävyt ovat hyödyllisiä tehokasta työskentelyä varten. 

Liiketunnistimet voivat olla käteviä keittiössä, erityisesti yöllä. Ne voivat sytyttää valot automaattisesti, kun astut keittiöön.

Harkitse energiatehokkaita valaistusratkaisuja, kuten led-lamppuja. Ne eivät ainoastaan säästä energiaa, vaan myös kestävät pidempään.

9. Viimeistely ja Sisustus:

Luota Yksityiskohtiin Keittiösi Viimeistelyssä

Viimeistely ja sisustus ovat ne vaiheet, jotka tuovat keittiöremontillesi persoonallisen ja viimeistellyn ilmeen.

Lisää mielenkiintoa keittiöön käyttämällä erilaisia tekstuurimateriaaleja. Esimerkiksi puu, kivi ja metalli voivat tuoda erilaisia pintoja.

Hyvät säilytysratkaisut ovat osa viimeistelyä. Valitse kaapinjärjestäjiä ja säilytysratkaisuja, jotka tekevät keittiön käytöstä sujuvaa. 

Ennen viimeistelyn viimeistelyä tarkista mahdolliset pienet korjaukset, kuten maalilastujen tai naarmujen korjaaminen. 

Ennen kuin katsot keittiötäsi viimeistellyn remontin jälkeen, testaa tilan tunnelmaa ja mieti, onko se sellainen kuin toivoit. Viimeistelyn tulisi heijastaa omaa tyyliäsi ja tehdä keittiöstäsi viihtyisä. 

10. Ylläpito ja Takuut:

Keittiön remontin jälkeen on tärkeää pitää huolta uusista elementeistä ja hyödyntää mahdolliset takuut. Seuraavassa opas keittiön ylläpitoon ja takuukäytäntöihin:

Noudata Huolto-ohjeita

Seuraa valmistajien antamia huolto-ohjeita kaikille keittiössä käytetyille materiaaleille ja laitteille. Säännöllinen huolto voi pidentää tuotteiden elinkaarta.

Käytä oikeita puhdistusaineita ja -menetelmiä eri pinnoille, kuten työtasoille, kaapeille ja lattioille. Vältä voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa materiaaleja.

Seuraa Takuiden Voimassaoloaikoja

Pidä huoli siitä, että tiedät kaikkien keittiössä käytettyjen tuotteiden takuuehdoista ja voimassaoloajoista. Rekisteröi tarvittaessa takuut valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Säilytä kaikki takuutodistukset, käyttöohjeet ja muu dokumentaatio turvallisessa paikassa. Tämä voi olla hyödyllistä tulevaisuudessa mahdollisten ongelmien sattuessa.

Lopuksi, nauti uudesta keittiöstäsi ja hyödynnä sen tarjoamia mukavuuksia ja toiminnallisuutta. Huolellinen ylläpito varmistaa, että keittiösi pysyy uudenveroisena mahdollisimman pitkään!Alta löydät hyödyllisiä linkkejä keittiöremontin suunnitteluun!